شاید شما هم در زمان انتخاب رنگ درب ضد سرقت کمی گیج شده باشید. اولین سوالی که به ذهن شما می رسد این است که کدام رنگ با اجزای خانه من بیشتر همخوانی دارد؟

در این مقاله تلاش می کنیم شما را با چگونگی انتخاب رنگ مناسب درب ضد سرقت آشنا کنیم. مواردی مانند هارمونی رنگ ها ، رنگ مکمل و همچنین تاثیر نور بر رنگ را با هم بررسی می کنیم.

تاثیر نور بر رنگ درب های ضد سرقت

تاثیر میزان و دمای نور بر درب های ضد سرقت و تمام المان های ساختمان بسیار زیاد است. بنابر این قبل از خرید درب ضد سرقت می بایست به شرایط نور در ساختمان خود توجه کنید. همچنین بعد از خرید نیز می توانید با تغییر شرایط نوری، رنگ های زیباتری داشته باشید.

دمای نور

چراغ های استفاده شده در قسمت مشاع ساختمان و داخل ساختمان هر کدام دمای خود را دارند. دمای نور بر اساس واحد کلوین مشخص می شود. هرچه کلوین لامپ های استفاده شده بیشر باشد نور به سمت آبی میل می کند. همچنین، هرچه کلوین لامپ ها کمتر باشد نور به رنگ قرمز میل می کند. بنابر این با تغییر لامپ های محیط می توانید به سادگی در رنگ اجزای ساختمان تغییر ایجاد کنید.

راهنمای دمای نور بر حسب کلوین

برای بهتر دیده شدن درب های ضد سرقت بطور معمول رنگ لامپ های ال ای دی رنگ مناسب و استانداردی است. اگر درب ضد سرقت شما قهوه ای است و رنگ طبیعی چوب دارد برای گرم تر شدن رنگ چوب می توانید از لامپ های با کلوین پایین تر از 4000k استفاده کنید.

شدت نور

شدت نور و تاثیر آن بر رنگ مسئله ای است که برای همه ما قابل درک است. بطور مثال رنگ ماشین ها را در روز و شب به یاد بیاورید تا تاثیر شدت نور بر رنگ را بهتر درک کنید.

تاثیر نور بر رنگ

اگر محیط شما کم نور باشد درب ضد سرقت شما تیره تر بنظر می رسد. بنابر این پس از خرید درب ضد سرقت می توانید با افزایش نور محیط رنگ درب را روشن تر کنید. همانطور که در تصویر زیر می بینید درب ضد سرقت کلاسیک را در شرایط نوری متفاوت قرار دادیم. سمت چپ در شرایط نوری نرمال ساختمان و سمت راست در شرایط نوری بسیار بالا ( تابش غیر مستقیم نور آفتاب در ظهر ) است.

تاثیر نور بر رنگ درب ضد سرقت

استفاده از چرخه رنگ

یکی از موارد مهمی که می بایست در خانه یا دفتر کار مدنظر قرار دهید، ایجاد هارمونی بین رنگ های موجود در المان های منزل و محل کار است. شما باید تلاش کنید بین رنگ دیوار، مبلمان، کفپوش، درب ها و درب ضد سرقت، تناسب رنگی مناسبی ایجاد کنید. بوجود آمدن این تناسب رنگی در کنار زیبایی، موجب نظم و آرامش ذهنی و بصری می شود.

به سادگی می توانید با کمک چرخه رنگ و یا حتی پالت های رنگی، رنگ مناسب را پیدا کنید. برای این کار ابتدا رنگ های موجود در فضا را شناسایی کرده و با کمک چرخه، مناسب ترین رنگ برای دیوار را بیابید.

سایت ها و اپلیکیشن های زیادی وجود دارد که هر کدام با الگوریتم خاصی چرخه رنگ را در اختیار شما قرار می دهد. برای استفاده و یافتن این چرخه های رنگ کافی است در گوگل کلمه color wheel را جستجو کنید .

برای مثال، همانند شکل زیر و به کمک پالت می توانید رنگ های نزدیک به هم و مشابه را انتخاب کرده و ترکیب رنگی بصری مناسبی را بسازید.

رنگ بندی مشابه در چرخه رنگ

هم چنین می توانید با کمک تناژ های مختلف یک رنگ نیز به هارمونی و هماهنگی دست پیدا کنید. بدین صورت که رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کرده، سپس با تناژ های مختلف آن، محل کار یا خانه تزیین کنید.

رنگ بندی تک رنگ در چرخه رنگ

یکی دیگر از روش های انتخاب رنگ بندی های موجود در منزل، استفاده از رنگ های مکمل است. بدین صورت که در چرخه رنگی، رنگ های روبروی هم را انتخاب و استفاده می کنیم. رنگ های مکمل بطور معمول از جذابیت بسیاری برخوردار هستند. برای آشنایی بیشتر با انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی و آشنایی بیشتر با چرخه رنگ می توانید اینجا کلیک کنید.

رنگ بندی مکمل در چرخه رنگ

شناخت رنگ های گرم و سرد

با اینکه چرخه رنگ در انتخاب رنگ برای منزل بسیار کمک کننده است ولی چگونه می توانیم از تاثیر هر رنگ و احساسی که در ما ایجاد می کند آگاه شویم؟

براساس تاثیر رنگ ها بر احساس انسان ها، می توان آن ها را در سه دسته قرار داد.

رنگ های فعال یا گرم

همانطور که از اسم این رنگ ها بر می آید با کمک آن ها می توان جریان زندگی را در اتاق به حرکت درآورد و فضای اتاق را گرم تر از آنچه هست نشان می دهند. رنگ هایی مانند قرمز، زرد و نارنجی در این دسته قرار می گیرند.

رنگ های غیرفعال یا سرد

این رنگ ها معمولا باعث ایجاد آرامش در فضا می شوند. انتخاب این رنگ ها برای دیوار اتاق هایی که فضای کوچکی دارند بسیار مناسب هستند زیرا فضا را بزرگتر از اندازه ای که هست نشان می دهند. تناژ رنگ های آبی،‌سبز و بنفش در این دسته قرار می گیرند.

رنگ های خنثی

رنگ های خنثی ویژگی های بسیار مثبتی دارند. این رنگ ها با تمام رنگ ها همخوانی دارند. از این بابت، رنگ های بسیار مناسبی برای ایجاد هماهنگی رنگی بین اجزا هستند. مثلا اتاقی با دیوارهای طوسی به خوبی امکان استفاده از سایر رنگ های زرد، آبی یا قرمز را برای وسایل موجود در اتاق فراهم می آورد.

رنگ هایی مانند طوسی، قهوه ای و سفید رنگ های خنثی هستند. از این رو انواع چوب ها در این دسته از رنگ ها قرار می گیرند. برای همین است که وسایل چوبی همیشه همخوانی بالایی با سایر المان ها دارند. درب های ضد سرقت نیز با رنگ های چوب و سفید در این تقسیم بندی قرار می گیرند. بنابر این درب های ضد سرقت با رنگ چوب و سفید به سادگی با المان های خانه شما ست می شوند.

تاثیر روانی رنگ ها

رنگ ها علاوه بر جلوه ای که به خانه و دفتر شما می بخشند، می توانند به صورت مستقیم روی روحیه شما تاثیر بگذارند. برای مثال رنگ نارنجی بسیار هیجان بخش است و فضای آبی شما را به آرامش می رساند. رنگ های روشنی نظیر سبز و زرد موجب احساس طراوت و شادمانی در شما می شوند. رنگ ها می توانند در دراز مدت تاثیر به سزایی در روحیه شما داشته باشند. بنابر این اندکی درباره علم روانشناسی و تناسب هر رنگ با فضا، آگاهی کسب کنید.

نتیجه گیری

اکثر رنگ بندی های موجود درب های ضد سرقت در بازار، در مجموعه رنگ های قهوه ای و سفید قرار می گیرند. بنابر این درب های ضد سرقت به دلیل داشتن رنگ بندی خنثی همخوانی بسیار زیادی با تمام رنگ ها دارند. اما آنچه که باید به آن توجه بیشتری داشته باشید، دمای نور و شدت نور است.

اگر قسمت مشاع ساختمان شما نور گیر نیست و از لامپ ها نیز نور زیادی دریافت نمی کند، ممکن است رنگ درب ها چند پرده تیره تر از آنچه که هستند دیده شوند. بنابر این تلاش کنید تا مقداری نور پردازی این قسمت از ساختمان افزایش یابد. همچنین اگر این امکان برای شما .جود ندارد می توانید درب هایی با رنگ های روشن را انتخاب کنید.

در پایان اگر قصد خرید درب ضد سرقت را دارید به شما پیشنهاد می کنیم تا راهنمای خرید درب ضد سرقت را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید