برای تعویض مغزی قفل درب خانه، دو دلیل بسیار ساده می تواند وجود داشته باشد: تعویض خانه، تمام شدن طول عمر قفل. هر وسیله ای طول عمر مشخصی دارد و پس از مدتی استفاده نیاز به تعویض پیدا می کند و قفل خانه نیز از این قاعده مستثنی نیست، علاوه بر آن در صورت اسباب کشی به منزل جدید، برای حفظ امنیت بیشتر پیشنهاد می شود مغزی قفل خود را عوض کنید.

شاید در نگاه شما تعویض دستگیره و قفل کار سخت و پیچیده ای به نظر برسد اما ما به شما اطمینان می دهیم که در این مقاله به صورت قدم به قدم این مراحل را توضیح داده و به سادگی می توانید این کار را انجام دهید. در ویدیو زیر که یک دقیقه و بیست ثانیه می باشد می توانید فرآیند تعویض را مشاهده کنید.

با توجه به ساختار پیچیده مغزی درب، در صورتی که قدم به قدم با مراحل گفته شده پیش بروید، بدون کمک به افراد متخصص می توانید این کار را انجام دهید.

برای دیدن منبع این ویدئو در یوتیوب اینجا کلیک کنید.

1- اندازه گیری دستگیره و قفل

اولین مرحله برای تعویض قفل درب، اندازه گیری قاب دستگیره از دو طرف است. در صورتی که به ساختار آن توجه کرده باشید مشاهده می کنید که دو قسمت جلویی و پشتی قاب قفل به یک اندازه نیستند. قفل های جدید موجود در بازار فاصله ای حدود ۶ تا ۶.۵ سانتی متری دارند و مدل پیچ های بخش جلو و پشت آن یکی است ولی برای اطمینان بهتر است اندازه گیری ها را انجام دهید.

سوالی که پیش می آید این است که چرا این مرحله اهمیت دارد؟ زیرا در صورت عدم تناسب قفل با قاب دستگیره، بعد از نصب آن و برای خروج قفل می بایست از یک نجار یا کلید ساز کمک بگیرید! به این معنی که قفل در قاب دستگیره جدید گیر خواهد کرد و تعویض آن با مشکل روبرو می شود.

2- باز کردن پیچ های دستگیره

برای این کار می بایست ابتدا بخش درونی دستگیره را بیرون آورده و تمام پیچ ها را باز کنید. با استفاده از پیچ گوشتی برقی به سادگی می توانید این کار را انجام دهید. در صورتی که می خواهید با پیچ گوشتی معمولی این کار را انجام دهید می بایست هنگام باز کردن بدنه درب را محکم نگه دارید. در بعضی از درب ها پیچ ها به صورت مخفی کار گذاشته شده که برای باز کردن این مدل باید از آچار آلن کمک بگیرید.

باز کردن پیچ دستگیره درب

3- جدا کردن دستگیره

پس از انجام مرحله قبل و باز کردن پیچ ها می بایست دستگیره را از درب جدا کنید. در این مرحله به سادگی می توانید از دو سمت درب دستگیره ها را جدا کنید. مراقب باشید در این مرحله درب بسته نشود.

جدا کردن دستگیره از درب

4- تعویض قفل درب

پیچ مرکزی قفل را که در میان درب قرار گرفته باز کنید تا قفل از درب آزاد شود. برای این کار می بایست حتما کلید به صورت عمودی قرار گیرد تا هیچ درگیری میان قفل و درب وجود نداشته باشد. سپس آن را خارج و با قفل جدید تعویض کنید و مجددا پیچ اصلی را ببندید.

تعویض قفل درب خانه

5- نصب چرخ لنگر

در این زمان باید چرخ لنگر را در مکان مناسب خود قرار داده و پیچ های آن را سفت کنید. در این مرحله باید توجه داشته باشید که چرخ لنگر باید به صورت محکم در محل قرار گیرد و در صورتی که احساس می کنید سوراخ های پیچ قبلی برای چرخ لنگر جدید کوچک است می بایست با کمک دریل و یا حتی چکش، سوراخ ها را باز تر کنید.

6- نصب دستگیره جدید

پس از اطمینان از نصب مناسب چرخ لنگر، قاب بیرونی دستگیره را نصب می کنیم. برای این کار هر دو قسمت بیرونی و درونی دستگیره را با دقت نصب کرده و چفت کنید و پس از بستن پیچ های آن، کار نصب دستگیره تمام می شود.

7- چک مغزی درب و دستگیره

در مرحله ی آخر و پیش از بستن درب، ابتدا به صورت کامل مغزی و تمام قطعات دستگیره را چک و امتحان کنید. حال با خیال راحت می توانید درب را ببندید.

نکته آخر

تعویض مغزی قفل درب خانه نه تنها بعد از قدیمی شدن آن بلکه در خیلی از موارد برای افزایش امنیت منزل و محل کار یک راهکار مناسب است. مراحل بیان شده در بالا علاوه بر کاربرد گفته شده، در مواقعی که کلید در قفل شکسته می شود نیز بکار می روند.

این پست دارای یک نظر است

  1. موسن

    عالی بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید